|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема
|
Торти,сладкиши без печене
|
|
Автор |
rozovo prasentze (непознат
) |
Публикувано | 25.01.04 14:51 |
|
Моля,ако знаете някакви торти,сладкиши или сладки,които стават без печене/без кремове и плодови салати/-споделете!Или някакви бързи и ефектни сладкиши,които изискват малко печене.
| |
Тема
|
Ягодно-изварена шарлота
[re: rozovo prasentze]
|
|
Автор | Пoли (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.01.04 16:52 |
|
Ягодно-изварена шарлота
500 гр. ягоди (намек за първите появили се ягодки)
2 с.л. лимонов сок
200 гр.крем-сирене от типа на "Филаделфия"
225 гр. извара
1/4 л. течна сметана
50 гр. захар
3 листчета желатин
200 гр. бишкоти
Ягодите (малко оставете за украса) се напръскват с лимонов сок.Разбива се течната сметана.Филаделфията се смесва с изварата и захар до еднородна маса.Разтваря се желатина и се размесва с изварено-сиреновата маса.Ягодите се нарязват на парченца и заедно със сметаната се смесва също.
Бишкотите се нареждат вертикално на разчленяваща се форма за торта (с вместимост 1 1/4 л.) и внимателно се излива сместа,ароматизирана с чашка малинова водка.Украсява се с ягоди и се поставя за 4 часа минимум в хладилника.
| |
Тема
|
Студена лимонова торта
[re: rozovo prasentze]
|
|
Автор | Пoли (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.01.04 17:18 |
|
1 кутийка сгъстено кондензирано мляко със захар
200-300 гр. несладки или не много сладки бисквити
2-3 с.л. масло
200-250 гр. 30-35 % течна сметана за разбиване
ванилия
3 големи банана
1 лимон
Кутийката мляко слагаме в студена вода и след завиране варим 20-30 мин.-не повече!Добре изстудяваме преди да отворим.
През това време се раздробяват бисквитите,смесват се с разтопеното масло,слагат се във форма и в хладилника.
Лимона се прекарва през месомелачка с кората,но без семките.Отцежда се 1-2 с.л. сок,а останалото се смесва със сгъстеното мляко.Намазва се върху основата,и отново в хладилника.През това време разбиваме сметаната с ванилия.Бананите се нарязват на тънки парченца,поливат се с лим. сок и се смесват със сметаната.Или просто на тортата първо се нареждат бинаните и отгоре сметаната.В хладилника за цяла нощ.Преди поднасяне отгоре се настъргва шоколад.
| |
Тема
|
Ягодово парфе
[re: Пoли]
|
|
Автор |
минaвaщa (open-minded) |
Публикувано | 25.01.04 18:26 |
|
Тази рецепта е лесна за изпълнение, но има 2 важни подробности. Едната е съда в който се прави- продуктите , които ще Ви дам тук са за алуминиева торта за кекс- Кръгла с конусоводен отвор и стените са на ръбчета, вместимост 0,500 защото има и по-големи. Всички продукти трябва да са със стайна темепратура , а желатина добре охладен за да не се пресече при смесването
Та ето и рептата :
2 кофички от кисело мляко ягоди( може малини или къпини), заквасена сметана 2 кофички малки, 1 чаша пудра захар, 1 пакетче желатин на прах и 1 готово плодово руло. Можете да го направите и със замразени плодове. Разбивате с пасатор плодовете, а сметаната+захарта с миксер. Смесвате с домакинска шпатула като разбърквате внимателно. Желатина разтваряте с около 4лъж.вода и слагате съдчето на водна баня, като внимавате водата да не заври. Готовия желатин трябва да се охлади като разбърквате непрекъснато и внимателно да се прибави към сметановата смес. Ако всичко с температурата е наред ще се получи еднородна хомогенна смес. Плодовото руло режете на колелца.Формата се изплаква със студена вода и околовръст редите колелцата едно до друго. Наливате готовата смес и оставяте в хладилник за минимум 6 часа. Преди да обърнете парфето потопете за секунди формата в топла вода. След като го обърнете полейте с топинг по желание, а може и без него . Наистина е много ефектен, лек и вкусен десерт. Да ви е сладко
We will someday cross the
Rainbow Bridge together
| |
|
Ето една от моите любими рецепти:
Продукти: 1 1/2 пак. бисквити "Закуска", 1 ч. пудра захар, 4 с.л. какао, 1 с.л. мед, 100 мл гореща вода, 50 мл ром (коняк) или няколко капки есенция, сметана, кокосови стърготини
Бисквитите се счукват наситно. Прибавят се половината захар, какаото, медът, водата, ромът. Омесва се добре и се разстила на правоъгълник в/у фолио. Отделно се разбива сметаната с останалата захар и кокосовите стърготини на крем. Маже се върху блата и се навива на руло. Стяга се добре и се оставя в хладилника за няколко часа. Може да се украси с шоколадова глазура и/или розички от сметана.
Bon appеtit!
| |
Тема
|
Re: Кокосово руло
[re: jewel]
|
|
Автор |
Becи (сладкопойно) |
Публикувано | 27.01.04 08:40 |
|
Няма ли масло или маргарин?
| |
|
Торта "МЪРЗЕЛАНКА"
Продукти:
1 готов трислоен блат (бял или какаов - по желание)
3 пакетчета крем на д-р Йоткер без варене ако блатът е кафяф - ванилия, ако е бял - шоколадов крем)
1 л. прясно мляко
100 гр. орехови ядки (аз ги предпочитам сурови)
плодове от сладко от зелени смокини или вишни
2 банан
3 суп. лъжици ром или коняк
кокосови стърготини или шоколадови пръчици за украса (ако кремът е шоколадов - кокос, ако е ванилия - пръчици)
Разбиваш крема със студеното прясно мляко в пропорциите, посочени на опаковката (мисля, че за крем за торта на пакетче крем се слагаше 250 мл. мляко).
В една купичка смесваш студено прясно мляко с рома или коняка (можеш да добавиш и 2-3 капки ромова есенция).
Редиш така:
Сиропираш първия слой блат, намазваш го с крем, поръсваш с едро нарязани орехи и парченца плодове от сладко, слагаш следващия слой блат, пак сиропираш, мажеш, поръсваш с орехи и редиш банана, нарязан на кръгчета, трети слой блат, сиропираш, мажеш с крем и украсяваш с кокоса или пръчиците и плодове от сладкото. Ако кремът е шоколадов, можеш да направиш розички от сметана (ной-лесно е ако имаш тази в шишетата със шприц-накрайник) и върху тях да сложиш плодчетата.
После изстудяваш 2-3 часа, за да се стегне и напои добре и е готово.
Приготовлението не отнема повече от 30 мин.
В най-мързеливия вариант можеш да я докараш да изглежда например така:
или така:
СЛАДЪК САЛАМ
(не знам защо в рецептурника на майка ми от време оно е кръстен "унгарски")
1 голямо пак. масло (250 гр)
1 чаена чаша пудра захар
2 суп. лъжици какао
1 пакет (от по-големите) обикновени бисквити
1 чаена чаша орехи
3 суп. лъжици натрошен карамел
1 супена лъжица ром или коняк
Натрошаваш бисквитите, смесваш ги с приготвния крем от маслото, какаото и захарта, добавяш карамела и рома и хубаво разбъркваш. Изсипваш сместа върху алуминиево фолио и оформяш като салам. Охлаждаш в хладилника една нощ.
Назад в темите можеш да намериш и рецептата за бонбоните рафаело в домашен вариант - лесни и мнооого вкусно!
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
| |
Тема
|
Re: Кокосово руло
[re: jewel]
|
|
Автор |
Kitten (tiny little) |
Публикувано | 30.01.04 15:38 |
|
Снощи направих рулото - стана фантастично, невероятна вкусотия . Благодаря много за рецептата
| |
Тема
|
Re: Кокосово руло
[re: Becи]
|
|
Автор |
jewel (очакваща) |
Публикувано | 31.01.04 19:45 |
|
Не, в тестото няма масло. В оригиналната рецепта пълнежът е масло, захар и кокосови стърготини, но аз я измених леко със сметана. И без масло тестото става.
| |
Тема
|
Re: Кокосово руло
[re: jewel]
|
|
Автор | питka (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.04 03:14 |
|
Не съм в БГ и имам няколко въпроса за това руло.Закуска на обикн.бисквити ли се викаше?1,5 пакет колко грама е?Сметаната от течната ли или заквасена?А може ли вместо гореща вода да сложа пр.мляко?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
|
|
|