Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:01 23.04.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема Торти,сладкиши без печене  
Автор rozovo prasentze (непознат )
Публикувано25.01.04 14:51



Моля,ако знаете някакви торти,сладкиши или сладки,които стават без печене/без кремове и плодови салати/-споделете!Или някакви бързи и ефектни сладкиши,които изискват малко печене.



Тема Ягодно-изварена шарлотанови [re: rozovo prasentze]  
АвторПoли (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 16:52



Ягодно-изварена шарлота

500 гр. ягоди (намек за първите появили се ягодки)
2 с.л. лимонов сок
200 гр.крем-сирене от типа на "Филаделфия"
225 гр. извара
1/4 л. течна сметана
50 гр. захар
3 листчета желатин
200 гр. бишкоти

Ягодите (малко оставете за украса) се напръскват с лимонов сок.Разбива се течната сметана.Филаделфията се смесва с изварата и захар до еднородна маса.Разтваря се желатина и се размесва с изварено-сиреновата маса.Ягодите се нарязват на парченца и заедно със сметаната се смесва също.
Бишкотите се нареждат вертикално на разчленяваща се форма за торта (с вместимост 1 1/4 л.) и внимателно се излива сместа,ароматизирана с чашка малинова водка.Украсява се с ягоди и се поставя за 4 часа минимум в хладилника.



Тема Студена лимонова тортанови [re: rozovo prasentze]  
АвторПoли (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 17:18



1 кутийка сгъстено кондензирано мляко със захар
200-300 гр. несладки или не много сладки бисквити
2-3 с.л. масло
200-250 гр. 30-35 % течна сметана за разбиване
ванилия
3 големи банана
1 лимон

Кутийката мляко слагаме в студена вода и след завиране варим 20-30 мин.-не повече!Добре изстудяваме преди да отворим.
През това време се раздробяват бисквитите,смесват се с разтопеното масло,слагат се във форма и в хладилника.
Лимона се прекарва през месомелачка с кората,но без семките.Отцежда се 1-2 с.л. сок,а останалото се смесва със сгъстеното мляко.Намазва се върху основата,и отново в хладилника.През това време разбиваме сметаната с ванилия.Бананите се нарязват на тънки парченца,поливат се с лим. сок и се смесват със сметаната.Или просто на тортата първо се нареждат бинаните и отгоре сметаната.В хладилника за цяла нощ.Преди поднасяне отгоре се настъргва шоколад.



Тема Ягодово парфенови [re: Пoли]  
Автор минaвaщa (open-minded)
Публикувано25.01.04 18:26



Тази рецепта е лесна за изпълнение, но има 2 важни подробности. Едната е съда в който се прави- продуктите , които ще Ви дам тук са за алуминиева торта за кекс- Кръгла с конусоводен отвор и стените са на ръбчета, вместимост 0,500 защото има и по-големи. Всички продукти трябва да са със стайна темепратура , а желатина добре охладен за да не се пресече при смесването
Та ето и рептата :
2 кофички от кисело мляко ягоди( може малини или къпини), заквасена сметана 2 кофички малки, 1 чаша пудра захар, 1 пакетче желатин на прах и 1 готово плодово руло. Можете да го направите и със замразени плодове. Разбивате с пасатор плодовете, а сметаната+захарта с миксер. Смесвате с домакинска шпатула като разбърквате внимателно. Желатина разтваряте с около 4лъж.вода и слагате съдчето на водна баня, като внимавате водата да не заври. Готовия желатин трябва да се охлади като разбърквате непрекъснато и внимателно да се прибави към сметановата смес. Ако всичко с температурата е наред ще се получи еднородна хомогенна смес. Плодовото руло режете на колелца.Формата се изплаква със студена вода и околовръст редите колелцата едно до друго. Наливате готовата смес и оставяте в хладилник за минимум 6 часа. Преди да обърнете парфето потопете за секунди формата в топла вода. След като го обърнете полейте с топинг по желание, а може и без него . Наистина е много ефектен, лек и вкусен десерт. Да ви е сладко



We will someday cross the
Rainbow Bridge together




Тема Кокосово рулонови [re: rozovo prasentze]  
Автор jewel (очакваща)
Публикувано26.01.04 17:19



Ето една от моите любими рецепти:
Продукти: 1 1/2 пак. бисквити "Закуска", 1 ч. пудра захар, 4 с.л. какао, 1 с.л. мед, 100 мл гореща вода, 50 мл ром (коняк) или няколко капки есенция, сметана, кокосови стърготини
Бисквитите се счукват наситно. Прибавят се половината захар, какаото, медът, водата, ромът. Омесва се добре и се разстила на правоъгълник в/у фолио. Отделно се разбива сметаната с останалата захар и кокосовите стърготини на крем. Маже се върху блата и се навива на руло. Стяга се добре и се оставя в хладилника за няколко часа. Може да се украси с шоколадова глазура и/или розички от сметана.
Bon appеtit!



Тема Re: Кокосово рулонови [re: jewel]  
Автор Becи (сладкопойно)
Публикувано27.01.04 08:40



Няма ли масло или маргарин?



Тема Re: Торти,сладкиши без печененови [re: rozovo prasentze]  
Автор Cпacka (добра ламя)
Публикувано27.01.04 13:09



Торта "МЪРЗЕЛАНКА"

Продукти:
1 готов трислоен блат (бял или какаов - по желание)
3 пакетчета крем на д-р Йоткер без варене ако блатът е кафяф - ванилия, ако е бял - шоколадов крем)
1 л. прясно мляко
100 гр. орехови ядки (аз ги предпочитам сурови)
плодове от сладко от зелени смокини или вишни
2 банан
3 суп. лъжици ром или коняк
кокосови стърготини или шоколадови пръчици за украса (ако кремът е шоколадов - кокос, ако е ванилия - пръчици)


Разбиваш крема със студеното прясно мляко в пропорциите, посочени на опаковката (мисля, че за крем за торта на пакетче крем се слагаше 250 мл. мляко).
В една купичка смесваш студено прясно мляко с рома или коняка (можеш да добавиш и 2-3 капки ромова есенция).
Редиш така:
Сиропираш първия слой блат, намазваш го с крем, поръсваш с едро нарязани орехи и парченца плодове от сладко, слагаш следващия слой блат, пак сиропираш, мажеш, поръсваш с орехи и редиш банана, нарязан на кръгчета, трети слой блат, сиропираш, мажеш с крем и украсяваш с кокоса или пръчиците и плодове от сладкото. Ако кремът е шоколадов, можеш да направиш розички от сметана (ной-лесно е ако имаш тази в шишетата със шприц-накрайник) и върху тях да сложиш плодчетата.
После изстудяваш 2-3 часа, за да се стегне и напои добре и е готово.
Приготовлението не отнема повече от 30 мин.

В най-мързеливия вариант можеш да я докараш да изглежда например така:



или така:




СЛАДЪК САЛАМ
(не знам защо в рецептурника на майка ми от време оно е кръстен "унгарски")

1 голямо пак. масло (250 гр)
1 чаена чаша пудра захар
2 суп. лъжици какао
1 пакет (от по-големите) обикновени бисквити
1 чаена чаша орехи
3 суп. лъжици натрошен карамел
1 супена лъжица ром или коняк

Натрошаваш бисквитите, смесваш ги с приготвния крем от маслото, какаото и захарта, добавяш карамела и рома и хубаво разбъркваш. Изсипваш сместа върху алуминиево фолио и оформяш като салам. Охлаждаш в хладилника една нощ.

Назад в темите можеш да намериш и рецептата за бонбоните рафаело в домашен вариант - лесни и мнооого вкусно!

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Тема Re: Кокосово рулонови [re: jewel]  
Автор Kitten (tiny little)
Публикувано30.01.04 15:38



Снощи направих рулото - стана фантастично, невероятна вкусотия . Благодаря много за рецептата



Тема Re: Кокосово рулонови [re: Becи]  
Автор jewel (очакваща)
Публикувано31.01.04 19:45



Не, в тестото няма масло. В оригиналната рецепта пълнежът е масло, захар и кокосови стърготини, но аз я измених леко със сметана. И без масло тестото става.



Тема Re: Кокосово рулонови [re: jewel]  
Авторпитka (Нерегистриран)
Публикувано01.02.04 03:14



Не съм в БГ и имам няколко въпроса за това руло.Закуска на обикн.бисквити ли се викаше?1,5 пакет колко грама е?Сметаната от течната ли или заквасена?А може ли вместо гореща вода да сложа пр.мляко?




Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.